Kläbojentans son


Som anades innan...


...så utlovades klass 1 varning i den gångna Lillehammerhelgen. Mycket riktigt så blev det halv orkan när Johannes galant med höga knähopp även denna helg blev dominanternas dominant. I Fantasytävlingen ser jag att merparten av topplagen har haft fingertoppskänslan att plocka med norrmannen. Kommande helg lär det inte bli storslam, Kläbo ställer endast upp på sprinten, vilket iofs kan generera i mången fin poäng.

Klass 1 varning nr 2 är det utan tvekan också på Charlotte Kalla. Vinst igen på skiathlonen, ser mycket bra ut för min tippade OS-drottning. Visst är det en formtopp nu, som ska släppas tillbaka genom mer kvalitétsträning vid årsskiftet och därefter för att åter komma lagom till OS. En del är oroliga att hon inte ska vara som bäst nu, fast och andra sidan kan man vända på det och tänka "Hon är med nu, med i matchen om ädla medaljer i OS, jag menar att det är inte så att åkare ploppar upp från ingenstans lagom till OS med usla resultat i december. Som t ex Jens Burman som knappast tar en topp-10 på OS även om det säkert blir bättre än nu." Vackert så. Spännande fortsättning väntar.

Herrstafettlaget får även ett par ord. Ser ärligt talat inte speciellt lovande ut. Burman är nämnd. Hellner och Calle bör i den bästa av världar komma upp ett par snäpp till OS. Richardsson småstabil, men inte mycket mer. Oskar Svensson, joker i stafettsammanhang har missat de två första helgerna i världscupen gör nu debut i Davos så vi gräver inte ner förhoppningarna än om en medaljchans eller vara med och peta om en 6:e plats tillsammans med Tyskland och Kanada ;)

/peter

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst. Logga in nedan.